Betöltés...
Főoldal » Hírek » Műszaki szakbizottsági ülés Zalakaroson
Műszaki szakbizottsági ülés Zalakaroson
2019. 03. 28.

A Műszaki Szakbizottság soros ülésének a Zalakarosi Fürdő partnerszállodája, a Hunguest Hotel Freya*** adott otthont. A Fürdőszövetség tagjainak vezetői és műszaki szakemberei képviseltették magukat az eseményen, ahol a szakmát érintő legfrissebb trendekről, műszaki megoldásokról tartottak előadásokat, valamint a konferencia keretében szakmai eszmecserére is sor került. A konferenciát Lőrincz József, a Műszaki Szakbizottság elnöke, az Eger Termál Kft. főmérnöke koordinálta.

Vojtkó Tibor, a Sárvári Fürdő igazgatója, a Magyar Fürdőszövetség Felügyelő Bizottságának elnöke köszöntőjében kiemelte a fürdők közti partnerség fontosságát, majd kitért arra, hogy nemrégiben egy egyedülálló, példaértékű stratégiai együttműködés köttetett a sárvári és a zalakarosi fürdő között, amelyhez a közeljövőben Bük is csatlakozni fog. A megnyitón az esemény házigazdája, Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Cziráki László elmondta, hogy 1992-től, a Magyar Fürdőszövetség megalakulásától kezdődően a szervezet felépítésében és működésében a Zalakarosi Fürdő kiemelkedő szerepet vállalt, az öt alapító tag egyikeként a mai napig meghatározó szereplője a szövetségnek.

Az aktuális szakbizottsági ülés fő témakörei a műszaki, tervezési és üzemeltetési tapasztalatok átadása, valamint energetikai konzultáció voltak. Egy különleges prezentáció keretében Krampek Mihály, a Zalakarosi Fürdő korábbi vezérigazgatója megosztotta tapasztalatait, élményeit arról a Vietnámban megtartott nemzetközi tudományos szemináriumról, ahol a termálvíz kiaknázási lehetőségekről beszélt a Magyar Fürdőszövetség képviseletében.

A Zalakarosi Fürdőn jelenleg folyamatban lévő, valamint a közeljövőben kezdődő fejlesztéseiről, beruházásairól Cziráki László tartott prezentációs összefoglalót, majd helyszíni bemutatót a létesítményben. Kiemelte, hogy 2018. év végén elkezdődött az 1992-ben épült gyógycentrum épületének teljeskörű felújítása, amelynek keretében megújul a gépészet, a villamos rendszer, valamint új tetőszerkezetet is kap az épület. A vezérigazgató elmondta, jelenleg a burkolási munkák zajlanak, és hamarosan átadják a megújult épületrészt a vendégek részére. A gyógykertet már húsvétkor (április 18-án) megnyitják, a fedett medencetér kivitelezési határideje pedig június 30., így a nyári csúcsszezonra már a teljes komplexum a vendégek rendelkezésére állhat.

A másik fejlesztési projekt egy szaunavilág építése lesz, amelynek munkálatai 2019. márciusában elkezdődtek, és előre láthatólag az év végére elkészül az új létesítmény, ahol helyet kap egy beltéri aroma szauna, finn szauna, gőzkabin, tágas pihenőterek, hideg- és melegvizes merülőmedencék, pezsgőfürdő, az udvaron egy tágas rönkszauna és kinti pihenőtér. A szaunavilág építési projektje a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázaton elnyert 100 Millió Forintos támogatásból és saját erőből valósul meg.

Folyamatban van az önkormányzat tulajdonában lévő 22 szobás Fürdő Hotel felújítása, ahol az alap infrastruktúra mellett új berendezési tárgyakkal, vizesblokkokkal, az étterem és a konyha teljeskörű felújításával, informatikai és biztonságtechnikai fejlesztésekre kerül sor.

A vezérigazgató elmondta: tavaly év végén elfogadták a Zalakarosi Fürdő hét évre szóló stratégiai tervét, amelynek része egy új, egész évben nyitva tartó kemping építése. Az elkövetkezendő három évben tervezik az élményfürdő bővítését is, beltéri csúszdákkal, a szauna világ második ütemének megvalósításával, egy különleges tetőtéri medencével. Cziráki László vezérigazgató hangsúlyozta: örömmel üdvözölné, ha a Magyar Fürdőszövetség soron következő ülésének megrendezésére Zalakaros kapna lehetőséget, a kezdeményezéshez a szakbizottság tagjainak támogatását kérte.