Betöltés...
Főoldal » Hírek » MEGÚJULT A GYÓGYCENTRUM
MEGÚJULT A GYÓGYCENTRUM
2019. 07. 23.

A több, mint fél évszázados Zalakarosi Fürdő életében alig akadt olyan év, amikor ne fejlesztette volna szolgáltatásait, ne újult volna meg egy-egy részlege. A 2500 méter mélyről feltörő, Európában is egyedülálló összetételű gyógyvíz és a gyógyvízre épülő balneológiai szolgáltatások széles palettája kiemelt szerepet tölt be a turisztikai desztinációban.

A zalakarosi termálvíz az, amely a kezdetektől fogva meghatározta a város gazdasági, turisztikai helyzetét.

A gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kapcsolatban álló gyógykert mindig a fürdő egyik zászlóshajója volt, a komplexum kiemelt szolgáltatásait képviselte a nyitását követő két évtizedben, így van ez most is. - kezdte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fürdő számos része megújult, fejlesztette az élményt nyújtó családbarát szolgáltatásait, megújult a fedett fürdő, most pedig eljött az ideje, hogy visszanyerje méltó fényét az egyik legimpozánsabb épületrész, a gyógycentrum épülete, amely több, mint 25 évig állt a vendégek szolgálatában.

Cziráki László vezérigazgató hangsúlyozta, a teljes rekonstrukció az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, és stílusjegyeit megtartva történt. Új tetőszerkezet épült, cseréltük a nyílászárókat, teljesen új burkolat került kialakításra, megújult a fogadótér, beelértve a hozzá tartozó vizesblokkokokat is. Beltéren kialakításra került egy különleges sós vizű medence is, valamint gyógyvizes és termálvizes medenceegyüttes, kényelmes pihenőterek is a vendégek rendelkezésére állnak.

A késő őszig nyitva tartó gyógykertet már Húsvétkor a vendégeink rendelkezésére bocsátottuk, ahol megújultak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, a gyógykertet és a strandot elválasztó kerítést teljes hosszában kicseréltük. A gyógykertben a meglévő ősfákkal övezett parkban a kert is megszépült, új növényzettel várja a pihenni vágyókat. - mondta el a vezérigazgató, majd hozzátette, ami az épület vendégek által nem látható részeit illeti: megerősítették az alapot, megújult a gépészet, új fűtési rendszer, légtechnika, uszodatechnika került beépítésre, tehát az épület mozgatórugója teljes felújításon esett át. Az energetikai fejlesztéssel lehetővé vált a költséghatékony üzemeltetés: modernizáltuk az elektromos hálózatot, energiatakarékos ledes világítás került beépítésre. Ezek a munkák a rekonstrukció jelentős hányadát tették ki, és kiemelten fontosak üzemeltetési szempontból.

Az épület felújításával a fürdő vendégei részére egy magas színvonalú pihenőzóna alakult ki, távol a zajosabb élményektől, ahol a középpontban a minőségi pihenés, csendes környezetben való kikapcsolódás és feltöltődés állnak. Kényelmes pihenőterekkel, hangulatos környezetben élvezhetik a világszínvonalú gyógyító vizet a vendégek.

A gyógycentrum komplex belépőjeggyel látogatható, amely tartalmazza a közelében lévő szauna udvar használatát is 2019. év végéig.

Zalakarosi lakosoknak a megszokott, érvényben lévő 50% -os kedvezmény vehető igénybe, egyúttal nagy szeretettel invitáljuk városunk állandó lakcímmel rendelkező polgárait, hogy próbálják ki a megújult létesítményt.

A beruházás lezárulásával a Zalakarosi Fürdő Zrt. elindítja az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanúsítvány megszerzésének folyamatát is.