Betöltés...

Kirándulási tippek

Kirándulások a Kis-Balatonhoz

Magyarország egyik legcsodálatosabb védett területe, a Kis-Balaton Önt is elkápráztatja egyedülálló madár- és vízi világával. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képező terület és a környező teleülések a szabadidő természetközeli eltöltésének számos módját kínálják:

  • Kányavári-sziget: csodáljuk meg a páratlan madárvilágot egy kellemes piknik keretében a fűben megpihenve, vagy a kilátóból távcsővel leskelődve.
  • Zalavár, Kis-Balaton Bemutatóház: környezet- és vízvédelem, állat- és növényvilág bemutatása, néprajzi és történeti áttekintése ennek a páratlan természeti környezetnek.
  • Fenyvespusztai Állatsimogató: testközelből szemlélhetjük, simogathatjuk és etethetjük a háztáji állatokat. A major a Kányavári-sziget bejáratával szemben található Balatonmagyaród község határában. Időszakos és hétvégi programokról tájékozódjon az állatsimogató honlapján: www.fenyvespuszta.hu
  • Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Magyarország legnagyobb bivalyállománya egy másfél kilométeres sétaúton testközelből figyelhető meg. A rezervátum a faj fenntartásában is fontos szerepet vállal, és ennek a nagytestű, de annál szelídebb őshonos állatnak a történetét is elénk tárja
Vissza a kirándulási tippekhez
Kirándulások a Kis-Balatonhoz