Betöltés...
Főoldal » Hírek » Elismerések a Zalakarosi Fürdő Gyógyászatáért
Elismerések a Zalakarosi Fürdő Gyógyászatáért
2019. 06. 15.

Áldozatos munkájukért és hivatástudatukért kaptak köszönetet és elismerést a kanizsai kórház orvosai, ápolói és egészségügyi dolgozói, emellett az újonnan alapított “Zalakarosi Fürdő Gyógyászatáért” díjakat Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója adta át a fürdő két dolgozójának, valamint stratégiai partnere képviselőinek. Dr. Vass Zsuzsanna, a fürdő leköszönő reumatológus szakorvosa több évtizedes munkájáért, valamint Köves Lászlóné, a gyógyászati részleg fizikoterápiás szakasszisztense, egyben a fürdő legrégebbi dolgozója vehették át a kiváló szakmai tevékenységükért az elismerést.

A Zalakarosi Fürdő egyik legfontosabb stratégiai partnere az idén 250 éves Kanizsai Dorottya Kórház. A Zalakarosi Fürdőnek nyújtott töretlen szakmai támogatásért Dr. Brünner Szilveszter főigazgatónak, valamint Dr. Fliszár Máriának, a mozgásszervi és rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosának nyújtotta át köszönetképpen az elismerést Cziráki László.

A vezérigazgató köszöntőjében hangsúlyozta, a Kanizsai Dorottya Kórház működésének egy jelentős részlege a Mozgásszervi és Rehabilitációs Osztály, amelynek működése szorosan kapcsolódik a Zalakarosi Fürdő gyógyászatának működéséhez több mint 50 éve, valamint kiemelte, kiváló szakmai és emberi kapcsolatokat ápol egymással a két szervezet.

A Zalakarosi Fürdő 2019-et az Egészség Évének nyilvánította, kiemelt figyelmet fordít az egészség védelmének, a rehabilitációnak a népszerűsítésére. Laky Zsuzsi, Európa szépe, a Zalakarosi Fürdő Egészségnagykövete képviselte a létesítményt az eseményen.

A vezérigazgató a Dr. Zsebők Zoltán Kossuth-díjas orvos, radiológus, egyetemi tanártól, a XX. század egészségügyének egyik kiemelkedő személyétől vett idézettel mondott köszönetet munkájukért. „Az orvos tevékenységében, a gyógyításban van olyan tényező, amit nem lehet tanulni, aminek nincs neve, csak hatása, s ezért a gyógyítás nem csupán tudomány, hanem művészet is.”

Az ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő azt mondta: Semmelweis Ignác munkássága, hivatástudata és kitartása a mai innovátorok számára is példát mutat. Azoknak, akik nemcsak a napi rutin szerint dolgoznak, hanem minden nap próbálják jobban végezni a munkájukat. Ez igaz az egészségügyre is, ahol nem rutinok vannak, igaz, bizonyos protokollt be kell tartani a gyógyításban. Még egy nagyon fontos tényezőre szükség van: az emberi odafigyelésre, az odaadásra, a szolgálatra – hangsúlyozta a politikus.

A Semmelweis-napi összejövetel az elismerések mellett a kikapcsolódásról is szólt, a kötetlen délutáni főzőversenyen a Zalakarosi Fürdő csapata Gyógy-gulyással indult. -

Ennek az az apropója, hogy tisztelegni szeretnénk a 250 éves múltnak, hiszen a gulyásleves-ami azóta Hungarikum-mint fogalom akkortájt, 250 éve került be a köztudatba, akkor vált a magyarság identitásává. - mondta el Cziráki László vezérigazgató.